30 april 2013

Wat is er in mei te doen in Den Haag?

Den Haag is een bruisende stad, waar van alles te doen is. Ook de komende maand staan er weer veel tentoonstellingen, excursies, voorstellingen, evenementen en festivals op het programma. Op de website van Den Haag Nieuw Centraal beschrijven wij iedere maand de evenementen die het bezoeken waard zijn.

Op zaterdag 4 mei herdenkt Nederland de mensen die in de Tweede Wereldoorlog hun leven hebben verloren. Door de hele stad zijn er herdenkingen, zo ook bij het Haag Herdenkingsmonument 1940-1945 bij het Vredespaleis aan het Carnegieplein. Een dag later, op zondag 5 mei viert Nederland de bevrijding. Onder andere Dio, Leona Philippo en Roel van Velzen komen naar Den Haag om hier op te treden op het Bevrijdingsfestival Den Haag. Klik hier voor het volledige programma van dit festival. 

Sportieve activiteiten
In de maand mei vinden ook een aantal sportieve evenementen in Den Haag plaats. Op vrijdag 17 mei begint de Delta Loyd North Sea Regatta. Deze zeilwedstrijd duurt tot en met zondag 20 mei. Op dinsdag 22 mei is er wederom een watersportwedstrijd in Scheveningen, namelijk de Grand Prix of the Sea. De snelste (gemotoriseerde) boten op aarde komen dan naar Den Haag om tijdens dit driedaagse evenement over het water bij Scheveningen te scheren. Verder is er op 10 mei een wandeltocht van Rotterdam naar Den Haag. Tijdens de Nacht van de Vluchteling halen de deelnemers geld op voor het goede doel. Als tegenprestatie wandelen ze van de Rotterdamse Erasmusbrug naar het Humanity House in Den Haag. De Nacht van de Vluchteling is in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 mei. Tot slot vindt op zondag 26 mei de recreatieve hardloopwedstrijd SDU Royal Ten The Hague plaats. 

Culturele activiteiten
Voor de cultuurliefhebbers is er in mei ook genoeg te doen. Zo is op zondag 19 mei het festival Mooi Puur. Haagse ondernemers kunnen tijdens dit culinaire evenement laten zien wat ze in huis hebben. Mooi Puur vindt plaats op het Plein in Den Haag. Drie dagen laten, op woensdag 22 mei begint het Tong Tong Festival. Tijdens dit festival, dat tot en met 2 juni duurt, krijgen de bezoekers een mix van Oost en West in muziek, dans en literatuur aangeboden. De laatste culturele activiteit in mei is Den Haag Sculptuur. Van 28 mei tot en met 8 september staan er beeldwerken van Russische kunstenaars op het Lange Voorhout in Den Haag.

Bereikbaarheid
Wilt u één van de bovenstaande evenementen bijwonen? Kom dan met het openbaar vervoer naar Den Haag. Vanaf Den Haag Centraal rijden trams en bussen, waarmee u makkelijk op plaats van bestemming kunt komen. Wilt u meer informatie over één van de activiteiten, kijk dan op de desbetreffende website.

Tags

Delen:
Den Haag Nieuw Centraal